miercuri, 17 august 2016

MOL România susține cu 354.000 lei tinerii sportivi și artiști; 5 sportivi din România participanți la Jocurile Olimpice de la Rio sunt printre beneficiari


MOL România și Fundația pentru Comunitate au anunțat rezultatele celei de-a unsprezecea ediții a Programului MOL de promovare a talentelor. Fondurile alocate, în valoare de 354.000 de lei, vor ajuta 360 de tineri talentați. Cinci sportivi susținuți inclusiv prin Programul MOL de promovare a talentelor participă la Jocurile Olimpice de Vară 2016 de la Rio de Janeiro.


Sportivii prezenți la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, beneficiari ai Programului MOL de promovare a talentelor, sunt: Radu Marius - natație, finanțat la 6 ediții ale programului; Robert Glință - natație, finanțat la 5 ediții; Andrea Miklós - atletism, finanțată la 3 ediții; Bernadette Szőcs - tenis de masă, finanțată la o ediție și Ana Dascăl - natație, declarată câștigătoare la ediția actuală.

Al doilea deceniu al Programului MOL de promovare a talentelor a debutat cu un număr record de 534 de proiecte înscrise, prin care s-a solicitat finanțarea a 1.859 de tineri sportivi și artiști cu suma totală de peste 3.300.000 de lei. Alocarea fondului de 354.000 lei s-a făcut în urma propunerilor juriilor de sport și artă, fiind declarate câștigătoare 171 de proiecte prin care obțin finanțare 360 de tineri talentați.

În domeniul artelor au fost selectate 50 de proiecte susținute cu 120.000 de lei, iar la categoria sport au fost alese 103 de proiecte care au obținut în total suma de 164.000 lei. La categoria de vârstă de peste 18 ani – unde sunt invitaţi să se înscrie beneficiarii ediţiilor precedente ale programului, care au împlinit vârsta majoratului – suma totală de 70.000 lei a fost împărţită între 18 proiecte.

„Mecanismul de înscriere în acest program este relativ simplu.  Numărul documentelor care trebuie completate este redus, iar colaboratorii noștri oferă informațiile necesare pe tot parcursul anului pentru cei interesați. Numărul mare de proiecte înscrise dovedește că este ușor accesibil și totodată cunoscut în toată țara”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației pentru Comunitate.

Din Iași au obținut finanțare:
Ilie Dragoș Vasile muzică - chitară clasică
Plăcintă Alexandru Ștefan       muzică - pian
Ciobanu Mălina Raluca muzică - vioară
Scripcaru Liviu Cristian muzică - vioară
Lazăr Otilia Maria         muzică - violoncel
Alexandru David  pictură
Melinte Ștefana Georgiana      desen, pictură
Melinte Cristian George desen, pictură
Radu Ioana scrimă
Lupu Andreea      scrimă, sabie
 atleta Spiridon Georgiana Cosmina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu