sâmbătă, 14 mai 2011

Noaptea muzeelor

Sase muzee din judetul Iasi sunt deschise in Noaptea muzeelor.
Ce este diferit fata de o zi obisnuita: sunt activitati artistice in fata edificiilor de cultura. Muzeul Unirii va fi deschis pina la ora 01.00. Programul artistic va incepe de la ora 19, cu un concert de muzica de camera, sustinut in Sala Dublei Alegeri de catre elevi de la Colegiul "Octav Bancila" si studenti de la Universitatea "George Enescu". Tot la acest muzeu, de la ora 21 este programat un concert de muzica militara, sustinut de Fanfara Garnizoanei Iasi.
Muzeul Stiintei si Tehnicii "Stefan Procopiu" va putea fi vizitat pina la ora 24. Programul artistic va incepe, de asemenea, de la ora 19, cu un vernisaj si va continua cu o expozitie-concurs, "Slalom fotografic", adresata tinerilor cu virste cuprinse intre 15 si 19 ani.
Muzeul Viei si Vinului din Harlau va fi deschis pentru public pina la ora 24. De la ora 18, este programat vernisajul expozitiei temporare "Harlaul de altadata", semnata de catre artistul Alexandru Bogdan Barzu. Acesta va fi urmat, de la ora 19, de un alt vernisaj, al unei expozitii de sculptura in lemn realizata de catre artistul Mircea Mihailescu, iar de la ora 20 va incepe manifestarea interactiva "Sezatoare la Harlau".
Mai pot fi vizitate Muzeul „Vasile Pogor”, Bojdeuca „Ion Creangă” iar la Turnul GOLIA expoziţia de fotocopii după documente care au marcat viaţa personală şi profesională a marelui scriitor Ion Creangă) şi Spaţiul în care a locuit diaconul Ion Creangă (din incinta Mănăstirii Golia). Momente artistice si la Muzeul Pogor: teatru, balet, expoziţie de arte vizuale, Concert folk. La Bojdeuca din Ticau va fi un spectacol muzical artistic realizat în colaborare cu Şcoala Populară de Artă.
De la an la an, numarul vizitatorilor este in crestere susutin muzeografii. In rest, din nefericire se merge la muzeu daca este un vernisaj, o lansare de album, cu astfel de ocazii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu