sâmbătă, 14 mai 2011

"Memorialul Luminarilor Aprinse"

Victimele SIDA vor fi comemorate miine in cadrul unui eveniment intitulat "Memorialul Luminarilor Aprinse".
De la ora 19, va avea loc un mars al tacerii. Cei care doresc sa participe vor parcurge cu luminari aprinse traseul Parcul Copou - bulevardul Stefan cel Mare si Sfint. Startul marsului se va de linga Teiul lui Eminescu. Luminarile vor fi oferite de catre organizatori - filiala ieseana a Asociatiei Romane Anti SIDA (ARAS) si Directia de Sanatate Publica - si vor fi imprimate cu cite un prenume a unei persoane din Iasi care a decedat din cauza SIDA.
De la ora 20, pe bulevardul Stefan cel Mare se va desfasura actiunea "Aprinde o luminare!", cu scopul de a-i comemora pe cei decedati din cauza HIV/SIDA. Tot pe Stefan cel Mare vor fi intinse pinze comemorative, in timp ce voluntarii ARAS vor rosti prenumele persoanelor decedate din judet din cauza SIDA.
Vor fi lansate in aer 100 de lampioane - felinare care se pot ridica pina la 1200 metri altitudine - ca simbol al solidaritatii si compasiunii fata de persoanele afectate de HIV/SIDA. De asemenea, tineri artisti ieseni vor aduce un tribut victimelor SIDA si vor concerta pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfint din Iasi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu