vineri, 10 iulie 2015

Micul Picasso pictează pentru copii din Kenya

       Ieșeanca Matilda Andrici  are un proiect de suflet care îmi place mult. Iată ce povestește- "In anul 2009, am vizitat niste nomazi care traiau intr-o zona numita Toricha, aflata in desertul Chalbi, din nordul Kenyei. Se stabilisera acolo pentru ca exista ceva vegetatie pentru animalele lor. Acei oameni, si-au exprimat o dorinta pe care o aveau in inima. Doreau o gradinita pentru copiii lor, spunand ca intentioneaza sa ramana in acel loc. Ne-am intors acasa si ne-am apucat de volumul II "Sa daruim iubire". Asa s-a nascut, in 2012 povestea gradinitei din Toricha, apoi a casei misionarilor... Si nomazii nu au mai plecat nici astazi din acel loc. Gradinita a fost binecuvantata de Preasfintitul Aurel Perca, episcop auxiliar de Iasi, in timpul unei vizite in misiunea din Maikona, in februarie 2013. Ulterior, fundatia umanitara "St. Mary of Charity Foundation" a construit la Toricha trei sali de clasa, astfel luand fiinta prima scoala primara din sat. Astazi Toricha este un adevarat reper pentru nomazii din imprejurimi, multi copii beneficiind de educatie si hrana, atat in scoala primara cat si la gradinita."( protagonistele proiectului SA DARUIM IUBIRE)


Pentru a continua intrajutorarea saracilor, prietenul nostru drag si al copiilor din Chalbi, micul pictor ALEXANDRU DAVID, s-a gandit la o solutie EXCEPTIONALA! El vrea sa ofere copiilor din Toricha posibilitatea de a descoperi lumea in care traiesc. Astfel David ne-a impartasit visul sau: o plasma mare, amplasata intr-una din salile de clasa, unde toti copiii si parintii lor, vor putea sa invete si sa descopere o multime de lucruri noi. Multi dintre ei nu au iesit niciodata din desert, prin urmare, nu isi pot imagina ce este dincolo de pietre si de nisip. David isi mai doreste ca toti copiii sa aiba posibilitatea sa vizioneze desene animate si filme pentru copii, pentru ca, spune el, toti copiii lumii merita sa se bucure de viata emoticon smile
IN ACEST SCOP CARITABIL, IN ZIUA DE 19 IULIE 2015, ORELE 19:30, VA AVEA LOC EXPOZITIA DE PICTURA SI GRAFICA "IMPREUNA PUTEM AJUTA", A MICULUI ARTIST IESEAN, DAVID ALEXANDRU, IN AULA SINODALA A CATEDRALEI ROMANO-CATOLICE "SF. MARIA REGINA" DIN IASI.
IN CADRUL EVENIMENTULUI, CORUL DE COPII "JUNIORII OPEREI", DE LA TEATRUL NATIONAL "VASILE ALECSANDRI" DIN IASI NE VOR INCANTA CU VOCILE LOR INGERESTI.
VOR FI SI ALTE MOMENTE CARE LE VOM DEZVALUI PE PARCURS...SI INVITATI SPECIALI.
EVENIMENTUL VA FI PREZENTAT DE DOAMNA DIACONIUC RALUCA DARIA, CORESPONDENT LA SOCIETATEA ROMANA DE RADIODIFUZIUNE SI AGRO TV.
ORGANIZATORUL EVENIMENTULUI ESTE ASOCIATIA "SHARING LOVE" IN PARTENERIAT CU ASOCIATIA "CENTRUL DE PROMOVARE TURISTICA", AMBELE DIN IASI.
ASTEPTAM TOTI PRIETENII SA SE ALATURE ACESTEI CAUZE NOBILE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu