joi, 8 octombrie 2015

La Iaşi a fost adus un aparat de ventilație ce va fi folosit pentru necesitățile copiilor cu dificultăți respiratorii

     Organizaţia Salvaţi Copiii România a donat astăzi Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași aparatură medicală în valoare de 80.000 de lei. Acţiunea face parte din seria de 21 de dotări anunţate de Salvaţi Copiii pentru 2015, ce vor viza maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din întreaga ţară.


    Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, care asigură asistenţă medicală pediatrică de înaltă specialitate pentru municipiul şi judeţul Iaşi, precum şi pentru celelalte 7 judeţe ale Moldovei, a primit joi un aparat de ventilație ce va fi folosit pentru necesitățile copiilor cu dificultăți respiratorii.
    În urmă cu doi ani, Salvați Copiii România a mai donat la Iași un incubator de transport, în valoare de 48.500 de lei - la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă”, iar în 2014, Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” a primit un ventilator pentru suport respirator în valoare de 64.000 de lei.
  „În urmă cu trei ani, dotarea maternităţilor părea o misiune imposibilă. După 58 de dotări şi peste 6.000.000 lei investiţi, Salvaţi Copiii crede cu tărie în puterea acestei campanii, dar şi în solidaritatea oamenilor de a se uni pentru cauze atât de impresionante. Prin dotările de până acum am reuşit să contribuim la salvarea a peste 10.000 de bebeluşi, iar cu donațiile din acest an sperăm să ajutăm alte câteva mii și în anii următori.” - Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România


   Prin implicarea publicului larg în campaniile de redirecționare a 2% din impozitul pe venit, donaţii online, donații SMS sau Direct Debit, dar şi prin sprijinul important al companiilor partenere, 1.300.000 de lei vor fi investiţi în acest an în Pitești, Brașov, București (2 maternități), Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Hunedoara, Petroșani, Iași, Târgu-Mureș, Roman, Sibiu, Câmpulung Moldovenesc, Arad, Buzău, Timișoara (2 maternități), Vaslui și Cluj-Napoca.
    În sprjinul campaniei de strângere de fonduri organizată de filiala Salvați Copiii Iași pentru dotarea Spitalului de Copii, echipa Delphi Iasi a participat la diferite activități pe parcursul anului, reușind mobilizarea a peste 3400 de euro pentru acest proiect.
    România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă, cu o rată de 8,8 la 1000 de nou-născuţi vii în 2014, cauza principală fiind naşterile premature. Cei care doresc să susţină în continuare demersul Salvaţi Copiii de a reduce mortalitatea infantilă în România, o pot face lunar, cu un SMS la 8844 cu textul ”SALVEZ”. Împreună putem susţine şansa la viaţă a fiecărui copil din România!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu