marți, 10 septembrie 2013

Papergirl... la Iași




Jocul a reprezentat, din cele mai vechi timpuri, o modalitate unică pentru fiecare de a se destinde, relaxa sau antrena mintea și trupul. Papergirl, un proiect care a ajuns la a patra ediție și promovează arta grafică într-un mod inedit, propune un nou mod de a joacă, și anume de-a aduce arta mai aproape de oameni.
Ca în fiecare an, Papergirl organizează o serie de evenimente ce au ca scop expunerea lucrărilor primite de la artiști de pretutindeni și crearea unui joc de lumini și sunet pentru realizarea unei atmosfere unice. 

Expoziția va avea loc în perioada 12- 14 septembrie, în intervalul orar 17:00- 22:00, la Baia Turcească (str. Crişan, în spatele Mitropoliei). În tot acest timp vom organiza un vernisaj, workshop-uri de creație, o seară de scurt metraje, sesiuni foto, facilitând cadre de relaționare între iubitorii de artă. Oricine poate participa la evenimentele noastre.
Expoziția se va finaliza, pe 15 septembrie, cu distribuția pe biciclete a lucrărilor strânse de la începutul lunii iunie 2013. Acestea vor fi oferite oamenilor care se vor plimba pe stradă la acel moment, subliniindu-se ideea principală a proiectului, aceea de a ”dărui artă”.

Papergirl este un proiect de artă inițiat în 2006 sub deviza ”Arta de a dărui artă”, în Berlin, de Aisha Ronniger. În stilul băieților care distribuie ziare în SUA, lucrări de artă sunt rulate și distribuite de pe bicicleta pe stradă, în mod aleatoriu, trecătorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu