marți, 4 august 2009

studentii, someri de lux!

Termina o facultate si nu-si gasesc un loc de munca. Sau daca isi gasesc ceva este pentru un salariu de mizerie.Multi patroni sau angajatori cer experienta si se asteapta ca noi angajati sa munceasca pe brinci pentru un salariu cit mai mic.Amintesc de criza, de experienta de minim 2 ani si mai gasesc si alte motive, daca este nevoie.
La ultima bursa a locurilor de munca din 923 de locuri vacante, doar 83 erau pentru absolventi.In contextul in care mii de tineri termina anual o facultate, asta este mult prea putin.As mai reaminti si faptul ca in judetul Iasi sunt 20.000 de someri si numarul pare sa creasca de la o luna la alta.
Asa ca nu stiu pentru ce sa mai faci o facultate, daca uneori iti da batai de cap, dupa absolvire.Iti rozi coatele pe bancile universitatii si risti sa stai sa cauti ce ti-ai dori si dureaza pina sa ti se implineasca visul.si nu este din vina ta ci din vina birocratiei, a cerintelor pietii.Realitatea e ami crunta decit te astepti si cind vezi ca nu gasesti ce-ai vrut parca te simti picat din alta lume.
Din nefericire e greu sa supravietuiesti in Romania lui 2009 ca sa nu mai zic sa traiesti stralucit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu