marți, 9 mai 2017

Conferință Națională CREDING se va desfășura în premieră la Iași

    Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) va găzdui în perioada 11-12 mai unul dintre cele mai importante evenimente științifice care au ca scop corelarea educației inginerești cu dezvoltarea științifică la nivel mondial. Cea de-a șasea ediție a Conferinței Naționale CREDING se va desfășura în premieră la Iași și va avea ca temă „Educația inginerilor în secolul XXI”. 
     Majoritatea evenimentelor din cele două zile în care va fi organizată conferința vor avea loc în Aula „Gheorghe Asachi” a TUIASI și la sediul Bibliotecii Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Coaliția Română pentru Educație în Inginerie (CREDING), iar alte ediții ale conferinței au avut loc până acum la București, Timișoara și Cluj - Napoca. La eveniment și-au anunțat prezența și prof. univ. dr. Adrian Curaj, președintele Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), prof. univ. dr. Iordan Petrescu, președintele Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (ARACIS), Lucian Puiu Georgescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării și Inovării, dar și reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, ai universităților de profil din țară și ai autorităților locale.
Tematica manifestării care va avea loc la Iași se axează pe șase direcții - impactul programului Bologna asupra pregătirii inginerilor, pregătirea în ciclul al doilea, de masterat, pentru o societate bazată pe cunoaștere, provocările secolului al XXI-lea și formarea viitorilor ingineri, legătura învățământului tehnic cu mediul economic, aspecte ale evaluării și acreditării programelor de studii tehnice și pregătirea interdisciplinară a inginerilor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu