duminică, 31 decembrie 2017

Cum a fost anul 2017

   Anul 2017 a fost unul foarte plin, tumultos dar și cu nenumărate momente de bucurie. Înainte de toate au fost extrem de multe evenimente la care am participat în calitate de jurnalist, de speaker, de amfitrion. La toate am aflat lucruri interesante și am învățat destule informații.
   În 2017 am realizat și prezentat peste 40 de ediții ale emisiunii Videoteca Excelenței la Apollonia TV, o continuare video a proiectului personal Fonoteca Excelenței.
   Tot în 2017 am realizat peste 100 de știri și peste 20 de emisiuni pentru Agro TV, post național cu care colaborez încă de la deschiderea lui, în anul 2013.


   Ce am mai făcut în 2017- am realizat peste 600 de materiale pentru Radio Iași și Antena Satelor.
  Tot în anul 2017 am scris o serie de texte pentru ziarul ONG urilor- VOCEA  ONG.
  Au trecut 12 luni și în acest timp am luat 15 premii și distincții și am prezentat 10 evenimente.
  Aleatori voi aminti- Premiul pentru jurnalistul anului acordat de Crucea Roșie Filiala Iași,
- Premiu național în urma unor materiale despre migranți
-Am prezentat evenimente organizate de Surîsul albastru și de ANCAAR Filiala Iași
-Am fost invitat ca speaker la Camera de Comert și Industrie din Iași
-Am fost amfitrionul dezbaterii despre piața produselor locale în cadrul AGRALIM 2017
-Am prezentat meciul caritabil de baschet organizat pentru a ajuta doi copii din Crucea-Lungani, județul Iași cărora le-a ars casa.
-Am participat la Școala de boli rare pentru jurnaliși unde am primit diplomă.
-Am primit 2 premii la cele două Campionate Naționale de Gimnastică Aerobică organizate la Iași.
-Am primit un premiu de vrednicie pentru promovarea activităților desfășutrate de meșterilor populari.
-Am pimit invitația de a face parte din echipa de coordonare a Crosului Companiilor, la Iași.
-Am avut ocazia să prezint o conferință regională a asistenților sociali.
-Am prezentat Gala Psihologului Ieșean, ediția I.
-Am făcut parte din echipa care s-a ocupat de Festivalul ONG urilor.
-Am fost invitată la Colegiul Mihai Eminescu pentru a vorbi despre jurnalism și am primit diplomă de excelență.
-Am primit diplomă în urma participării la Tabara de creație populară de la Păltinoasa județul Suceava.
-Am prezentat evenimente ce au fost organizate în Turnul Golia, la invitația lui Alexandru David și a doamnei director Carmen Chiorcea.
-Am făcut parte din juriul Fesivalului de Teatru Școlar unde am primit diplomă.
-Am făcut parte din juriu la Concursul Revistelor Școlare.
-Diplomă de excelență de la Asociația Clubul Expresia Ideii din Onești.
-Am fost invitată să vorbesc despre jurnalism la Facultatea de Psihologie din Iași.
-Am fost speaker la o dezbatre despre starea jurnalismului românesc.
-Pentu prima dată am fost invitat special la o lansare de carte unde am expus părerea personală vis a vis de cartea unei autoare din București.
-Primăria Iași și Asociația Centrul de Promovare Turistică Iași mi-au oferit un certificat de apreciere pentru evenimentele prezetate la invitația pictorului Alexandru David, unul dintre protagoniștii volumul II- Fonoteca Excelenței.
   Pe scurt așa a arătat anul 2017. Pe viitor îmi doresc să fiu sănătoasă căci aș mai avea multe de făcut.
  Un an cu sănătate și bucurii tuturor! Să nu uitați să faceți fapte bune și să vă respectacți între voi!

miercuri, 24 mai 2017

Mîine începe EUROINVENT

Cel mai mare salon de invenții din Europa de Sud-Est - EUROINVENT își va deschide, oficial, porțile, mâine, 25 mai 2017, la ora 11,00, în Sala Henri Coadă a Palatului Culturii din Iași. Evenimentul va culmina cu ceremonia de premiere ce va avea loc sâmbată, 27 mai, la ora 14,00, când cele mai bune și interesante creații își vor culege laurii.

EUROINVENT, aflat la a IX-a ediție, este deja o tradiție a orașului Iași, fiind organizat de Forumul Inventatorilor Români, Centrul de Informare Europe Direct Iași, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” și Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, în parteneriat cu mai multe instituții de cercetare atât din țară, cât și internaționale.
Creațiile înscrise la EUROINVENT sunt clasificate în 14 categorii și ilustrează diversitatea lor și a preocupărilor participanților:1 Mediu și controlul poluării; 2. Energie și dezvoltare durabilă; 3. Agricultură și industrie alimentară; 4. Medicină, sănătate, cosmetic; 5. Echipamente industriale și de laborator; 6. Inginerie mecanică. Metalurgie; 7.Construții și material de construcții; 8. Aviație, industria mașinilor și transport; 9. Industrie chimică și textile; 10. Tehnologia informațiilor și comunicațiilor; 11. Tipărituri și publicitate; 12.Siguranța, protecția și salvarea persoanelor; 13. Sport, jocuri și timp liber; 14. Altele decât cele de mai sus.
EUROINVENT este un eveniment european de elită în domeniul inovării și cercetării, singurul din România care se desfășoară cu sprijinul IFIA - International Federation of Inventors' Associations și WIIPA - World Inventions Intellectual Property Associations.



luni, 22 mai 2017

„ECOLOGIŞTII în acţiune: curăţăm cartierul!”

                                                
Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iași, Asociația de Proprietari „Bl. R1 – Str. Plăieşilor nr. 1” Iași și Garda de Mediu Iași, organizează miercuri, 24 mai de la ora 9,30, o acțiune de ecologizare în zona Alexandru cel Bun.
Proiectul are o puternică latură educativă, motivându-i pe oameni să nu mai arunce deşeurile pe stradă. De asemenea, se are în vedere conștientizarea cetățenilor pentru a transmite un comportament eco-civic și către celelalte categorii de cetățeni ai cartierului, mai puțin informați în acest sens.
Scopul proiectului este educarea elevilor şi adulților în spiritul păstrării curățeniei şi al respectului faţă de mediul înconjurător. Peste tot în jurul nostru suntem agresați de cantitățile de gunoaie, care invadează spațiile verzi. 
       La acțiunea de ecologizare vor participa: echipa de proiect, elevi, părinți și membri ai asociaţiilor de proprietari din cartier. Voluntarii vor fi împărţiţi pe echipe, li se vor repartiza unelte, saci  şi mănuşi şi li se va repartiza o arie, pe care o vor igieniza. Gunoiul va fi strâns în saci şi depus în spaţiile indicate, iar apoi va fi ridicat de către angajații Salubris. În cadrul acţiunii vor fi distribuiţi fluturaşi cu îndemnuri pentru păstrarea curățeniei spațiilor verzi.
      Proiectul se va desfășura în cadrul unui parteneriat: asociații de proprietari şi scoli din cartier.      
La finalul proiectului, vor fi acordate diplome voluntarilor, elevii vor completa chestionare, din care să rezulte impactul acestei activități asupra lor și se va realiza un punct de documentare al școlii.

            

vineri, 19 mai 2017

MOL România oferă 350.000 lei tinerilor sportivi şi artişti prin programul de promovare a talentelor

Miercurea Ciuc – MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat cea de-a 12-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor. Tineri sportivi și artiști cu rezultate bune din toată țara se pot înscrie în programul organizat pe bază de concurs de proiecte. Fondul total de sponsorizare este de 350.000 de lei și este acordat de MOL România. Solicitările pot fi depuse până la data de 17 iunie 2017, iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro. Înscrierile se pot face atât individual, cât și prin echipe sportive sau ansambluri artistice.
Din județul Iași au obținut finanțare la cele 11 ediții anterioare 57 de sportivi și artiști, în valoare de 116.700 lei.
În cadrul celor 11 ediții anterioare ale programului, MOL România a acordat 1.261 de sponsorizări în valoare de peste 2.870.000 de lei unui număr de 1.846 de sportivi și tineri artiști din toată țara, unii dintre ei obținând finanțare de mai multe ori.
Beneficiarii edițiilor anterioare, prezenți la evenimentul lansării programului din acest an, au confirmat importanța acestui sprijin în conturarea carierei lor. Emil Imre, singurul medaliat cu aur din România la Festivalul Olimpic al Tineretului European de iarnă și deținătorul uneia dintre cele două medalii de argint, a afirmat: „În urma obţinerii acestui sprijin am reușit să achiziționez echipamentele și instrumentele la care înainte doar visam, dar care îmi erau atât de necesare pregătirii.”
La această ediție, programul dispune de un fond total de 350.000 lei, sumele fiind alocate tinerilor sportivi sau artiști cu vârste între 8 și 18 ani, respectiv pentru categoria de peste 18 ani, care au nevoie de susținere în scopul participării la concursuri sau achiziției de echipamente și materiale.
”Înscrierea unei solicitări de finanțare în acest concurs de proiecte este relativ simplă. Pe lângă prezentarea rezultatelor din ultimii doi ani și a obiectivelor de viitor, este importantă întocmirea exactă a bugetului pentru finanțarea solicitată. Corelarea chibzuită a cheltuielilor cu obiectivele stabilite ajută tinerii și în planificarea altor aspecte din viață”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Dintre beneficiarii ediției a 11-a a programului, mai mulți înotători dețin recorduri naționale: Ștefan Cozma, Ana Dascăl, Robert Glință, Huszár Ingrid, Daniel Martin, Vlad Pațurcă, Andrei Rusen, Simona Savastița.
În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale. Din finanțarea totală a ediției a 12-a, 160.000 lei sunt destinați sportului, 120.000 lei domeniului artelor și 70.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.

Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Preşedintele juriului la secţiunea sport este Violeta BECLEA-SZÉKELY, campioană europeană la atletism şi doctor în sport, iar la secţiunea artă violonistul Albert MÁRKOS, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.

marți, 9 mai 2017

Conferință Națională CREDING se va desfășura în premieră la Iași

    Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) va găzdui în perioada 11-12 mai unul dintre cele mai importante evenimente științifice care au ca scop corelarea educației inginerești cu dezvoltarea științifică la nivel mondial. Cea de-a șasea ediție a Conferinței Naționale CREDING se va desfășura în premieră la Iași și va avea ca temă „Educația inginerilor în secolul XXI”. 
     Majoritatea evenimentelor din cele două zile în care va fi organizată conferința vor avea loc în Aula „Gheorghe Asachi” a TUIASI și la sediul Bibliotecii Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Coaliția Română pentru Educație în Inginerie (CREDING), iar alte ediții ale conferinței au avut loc până acum la București, Timișoara și Cluj - Napoca. La eveniment și-au anunțat prezența și prof. univ. dr. Adrian Curaj, președintele Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), prof. univ. dr. Iordan Petrescu, președintele Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (ARACIS), Lucian Puiu Georgescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării și Inovării, dar și reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, ai universităților de profil din țară și ai autorităților locale.
Tematica manifestării care va avea loc la Iași se axează pe șase direcții - impactul programului Bologna asupra pregătirii inginerilor, pregătirea în ciclul al doilea, de masterat, pentru o societate bazată pe cunoaștere, provocările secolului al XXI-lea și formarea viitorilor ingineri, legătura învățământului tehnic cu mediul economic, aspecte ale evaluării și acreditării programelor de studii tehnice și pregătirea interdisciplinară a inginerilor.



duminică, 7 mai 2017

Cei mai frumoși voluntari!

      Cine spune că tinerii din Iași nu se implică cu siguranță greșește. Cine spune că adulții din Iași nu fac nimic pentru comunitate greșește din nou. Zilele acestea am văzut multe persoane care au dorit să participe ca voluntari la Crosul companiilor 2017. Au muncit zi de zi și nu au comentat că e greu sau că nu știu sau nu vor să facă una sau alta.
       Vă felicit pe toți pentru muncă și entuziasm. Felicitări tuturor voluntarilor de la Salvați Copiii Iași, felicitări echipe conduse de Simona Radu, felicitări Ana Maria Corina Dumitriu, voluntarilor de la Colegiul Mihai Eminescu sau de la alte școli din Iași.
       Toți ați demonstrat că vă pasă de ceilalți și că nimic nu e imposibil. Voi, dragii mei ați lăsat o impresie foarte bună și ați fost plini de veselie și de bunătate.

vineri, 5 mai 2017

Viața de jurnalist e o provocare zi de zi

    Aseară am povestit despre jurnalism, despre activitatea mea de pînă acum. Echipa Alumni de la Universitatea Al.I. Cuza a organizat un altfel de seminar unde a invitat profesori universitari, un antreprenor.
    E greu să vorbești după astfel de invitați dar nu e imposibil. Așa a fost și pentru mine. Mi-am dat seama cît de mult iubesc ceea ce fac- jurnalismul și că e o bucurie să cunosc multe persoane interesante.
    Viața de jurnalist e o provocare zi de zi. Și da, e o meserie pe viață sau cel puțin așa o văd eu, așa e pentru mine. Fiecare întîlnire cu mediul academic îmi amintește de diferențele dintre teorie și practică, dintre realitate și iluzie/vis.
    Mereu le recomand studenților să fie curioși dar să nu dorească să ardă etapele pentru că totul e cu un rost. Za cu za se formează lanțul care poate deveni mai solid dacă învățăm zi de zi, dacă acceptăm că nu putem fi geniali peste noapte.
   Așa că dragi studenți la Jurnalism sau la Comunicare profitați de ocaziile care apar și stați pe lîngă cei care își fac meseria cu profesionalism.

joi, 4 mai 2017

Denis Ivanov (Rusia ) și Lea Yoanna Adam vor concerta în Iași

   Denis Ivanov  (Rusia ) și Lea Yoanna Adam vor susține  la Iași, un recital pe 28 mai la ora 19 la BCU , cu următorul program- Chopin,  Rachmaninov,Chabrier, Franck, De Falla, Gavrilin, Liszt.

   Pe 27 mai, cei doi vor avea un concert la Suceava, cu un program un puțin diferit- Recital''Emotion piano Duo''4 mîini spune Lea Yoanna Adam. La Suceava, evenimentul va fi în sala liceului de arta  de la ora 19.00.

   Pe 25 mai la Bacău, Denis Ivanov  va susține un moment special ce include Concertul No.5 de Beethoven. 
  Pe data de 1 iunie, Lea Yoanna Adam va susține un concert de la ora 19.00 tot la Bacău, cu "Warchovian concerto "de Richard Addinsell, pentru care a compus propria sa cadența.

Umor în 3 Acte- Comedy Show- Eveniment Caritabil

Masteranzi din cadrul specializării Marketing și Comunicare în Afaceri de la Facultatea de Economie și Administrare Afacerilor, susținuți de Asociția ProLife și Liga Studenților Economiști, organizează pe 20 mai, începând cu ora 19:00, La Teatrul Luceafărul, evenimentul „Umor în 3 Acte” ce o să-i aibă ca invitați pe Gabriel Gherghe, Trupa IDIOT și Comedy Zebra Show.
         „Umor în 3 Acte” se caracterizează prim mixul de umor, care timp de aproximativ două ore va anima scena Teatrului Luceafărul cu Stand-up Comdey, Improv Show și Sketch-uri.
Suma obținută din  vânzarea  biletelor la eveniment va fi donată integral asociației ProLife. Proiectul propus de către aceștia, are ca scop construirea, amenajarea și dotarea unui Centru de Activități pentru a oferi șansa copiilor cu dizabilități neuro motorii de a se bucura de copilăria pe care o merită.
Persoanele interesate de evenimentul ”Umor în 3 Acte” pot achiziționa biletele la eveniment în zilele ce urmează. Pentru mai multe detalii despre eveniment ne puteți vizita pe pagina de facebook:  “Umor în 3 Acte”

Contact:
Manager proiect: Smîntînică Beatrice : 0740 546 545

Asistent manager: Smeria Alexandru-Constantin: 0744 878 173

marți, 2 mai 2017

Am fost invitat special la o lansare de carte

      Zilele trecute am fost invitat special la o lansare de carte. O tînăra care lucrează în București a revenit în Iași cu prima sa carte. Este vorba despre Roxana Mihalcea, cea care a lansat prima sa carte "Umbrela trăirilor mele".
      Experiența a fost la fel de frumoasă ca și cartea tinerei scriitoare. De la început m-a fascinat titlul, o metaforă foarte bine aleasă. Pentru mine umbrela reprezintă un mediu unde scriitoarea își poate strînge gîndurile, experiențele, trăirile.
      În carte, stilul este direct, pune punctul pe I de multe ori. Am descoperit sinceritate debordantă împletită cu sensibiltate și cu realism.
    Roxana a făcut multe paralele în titlurile povestirilor, un aspect care te determină să reiei lectura pentru a nu rămîne semne de întrebare. La un moment dat, tînăra vorbește despre antibiotice iar eu, cititorul din mine speră că a găsit tratamentul pentru omenire pentru că, da, cartea poate avea și un rol terapeutic.
   Fiecare poveste poate fi o zi din viața Roxanei sau poate fi o lecție de viață pentru ceilalți.
   Recomand tuturor "Umbrela trăirilor mele".Lectura plăcută!

vineri, 7 aprilie 2017

Cum a fost la Studio foto Andrian

       

      În viața e bine să faci lucruri cît mai diverse, să încerci să depășești anumite bariere. Asta am simțit eu atunci cînd am spus că vreau să trec pragul unui studio foto profesionist. Uite așa am ajuns la https://www.facebook.com/AndrianPhotography/, la Doina și Florin Andrian. M-am simțit confortabil și experiența a fost tare faină și de repetat.
        Fotografia spune totul căci sclipirea din priviri e asemenea  unui copil care se simte bine de bine, care se bucură de viață. A contat foarte mult persoana care a făcut fotografia, compania de la studioul foto, ambientul, dispoziția din acea zi etc.
        Pentru că de aproximativ 8 ani de zile sunt împreună cu Florin fotograful s-a gîndit ca să îi facă și lui cîteva fotografii singur sau cu mine și iată una dintre ele.
                                     Îi mulțumesc mult fotografului Florin Andrian și soției sale, Doina pentru experiență și vă spun că e de încercat o astfel de experiență. E o amintire pentru suflet și cred că fiecare merită.
Aveți aici toate detaliile despre studioul foto -  https://www.facebook.com/AndrianPhotography/?ref=bookmarks

marți, 4 aprilie 2017

Acțiuni la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași


Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași invită publicul interesat joi, 6 aprilie 2017, de la ora 17.30, la Filiala „Ion Creangă” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola nr. 34), la vizionarea gratuită a filmului „Titanic”, scris și regizat de James Cameron spune Mihaela Morariu, Șef Serviciu Proiecte și Programe Culturale, PR.

În 1998, pelicula a fost nominalizată la paisprezece categorii la Oscar, fiind premiată la 11, printre care Cel mai bun film și Cel mai bun regizor. De la lansare, filmul Titanic a acumulat în total 121 de premii, ultimul în 2006 pentru categoria Cel mai bun film clasic pe DVD, acordat de Academia americană de film SF, fiction & fantasy adaugă Mihaela Morariu
Șef Serviciu Proiecte și Programe Culturale, PR.
Proiecția, care prezintă povestirea ficțională a scufundării pachebotului RMS Titanic, va fi completată de o „lecție de istorie” despre cea mai cunoscută tragedie maritimă pe timp de pace.
Moderatorului întâlnirii este jurnalistul Vlad Frânghiu.

Proiectul „Cerneală și Celuloid” al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” își propune realizarea unor paralele între anumite filme și cărțile care le-au inspirat. Activitățile se desfășoară de două ori pe lună, din două în două săptămâni, iar intrarea este liberă mai spune Mihaela Morariu, Șef Serviciu Proiecte și Programe Culturale, PR.

luni, 27 martie 2017

Expoziția „Mașinile lui Leonardo da Vinci”

     În perioada  28 martie 2017 – 20 ianuarie 2018, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, la inițiativa Ambasadei Poloniei la București, în colaborare cu societatea ARANEUS din Polonia, în premieră în România,  expoziția „Mașinile lui Leonardo da Vinci”.

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, împreună cu partenerul său ARANEUS, din Polonia, prezintă publicului o expoziție inedită în spațiul cultural autohton, ce include numeroase exponate interactive, care aduc în contemporaneitate invențiile geniului renascentist în scop educațional.
Un obiectiv subiacent al acestui proiect expozițional este acela de a consolida relația cu publicul educabil, indiferent de vârstă, demonstrând nu doar deschidere și dorință de comunicare, ci și aplicații practice, invitând vizitatorii să interacționeze efectiv cu anumite exponate, marcate corespunzător, pentru a înțelege mai profund și a asimila mai temeinic informații despre legi ale fizicii sau din alte științe exacte.  Machetele acestor proiecte tehnice sunt completate de reproduceri ale unora dintre cele mai celebre picturi semnate Leonardo da Vinci, acestea fiind ele însele dovada cercetării și înțelegerii naturii umane de către marele maestru.

joi, 23 martie 2017

Holograf revine in Iasi


Două ore de muzică live cu hituri din toate timpurile într-un spectacol memorabil oferit de Holograf la Iași pe 4 aprilie.
 
Pe ultima sută de metri pană la concertul “Vedere de la Costinesti”, care are loc la Sala Palatului pe 20 martie 2017, trupa Holograf s-a decis să ofere și publicului din țară acest spectacol în cadrul căruia cei 5 muzicieni au inclus hituri din diverse perioade de activitate, de la anii de început, când cântau “Singurătatea astronautului YX57”, pană la cel mai recent hit, “Deschide-mi inima”, lansat în urmă cu doar câteva luni.
 
Astfel, după concertul din București, turneul va ajunge la Iași, la Sala Sporturilor, în data de 4 aprilie, ora 20:00.
 
Timp de două ore, publicul va retrăi, alături de Holograf, experiența unor vacanțe prelungite la mare, cu cântări la chitară și plete în vânt, cu declarații de dragoste la malul mării, dar și momentele rebele de rock masculin, ca în hitul “Știu cine sunt”. Toate etapele și influențele muzicii Holograf vor fi prezente în concertul “Vedere de la Costinesti”, din care nu vor lipsi piesele cele mai iubite de fani, precum “Să nu-mi iei niciodată dragostea”, “Umbre pe cer”, “Dincolo de nori”, “Cat de departe”, “Nu mai e timp” etc.


Asistenții sociali sau oamenii din spatele poveștilor

         Despre asistența socială din județul Iași sunt multe de povestit căci numărul proiectelor este considerabil. Sunt sute de cazuri la care se lucrează, sunt familii care speră că vor găsi o mînă de ajutor sau vor primi consiliere etc iar specialiștii fac ce pot. Mi-aș dori să avem mai mare încredere în rolul asistenților sociali, să le fie apreciată munca, să fie înțeleși de comunitate dar și de autorități. E o meserie ce se bazează pe altruism, pe pasiune, pe perseverență și seria cuvintelor cheie poate continua.
        A fost o perioadă plină de evenimente destinate asistenței sociale iar Iașul are posibilitatea de a afla sau de a revedea oameni care de-obicei stau în umbră și care își petrec extrem de multe ore în birouri scriind proiecte, căutînd soluții pentru rezolvarea cazurilor.
(Foto CNASR Iasi)

        Ar fi foarte multe de spus dar mă opresc aici și le urez succes, sănătate, putere de muncă și ani mai buni tuturor asistenților sociali.

sâmbătă, 18 martie 2017

Un nou concurs de promovare a Iașului


Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi  a lansat  pe pagina de facebook Centrul de Promovare Turistică Iași (@centrul.turisticaiasi) un nou concurs de promovare a Iașului, intitulat ”Vizitează Iașul”, concurs adresat în special elevilor.
Concursul ”Vizitează Iașul” este un demers care dorește să promoveze obiectivele turistice din Iași și să adreseze tuturor îndemnul ”Vizitează Iașul” spune doamna CARMEN Chiorcea.

Concursul se desfășoară astfel:
În fiecare lună vom propune un obiectiv turistic din Iași.Pe adresa de mail office@iasi-info.ro
se vor trimite materiale despre acel obiectiv turistic, care constau din o scurtă descriere, impresii ale vizitatorului, ce l-a impresionat cel mai mult, ce noutăți a aflat , imagini cu/din obiectivul turistic al lunii respective  și obligatoriu un selfie din interiorul obiectivului turistic propus , ca dovadă a vizitei.In mail vor fi trimise si datele de contact (nume, prenume, vârsta, școala unde învață, numărul de telefon).
Concursul se va finaliza cu un premiu lunar de 100 lei, acordat celui care va trimite cele mai reușite impresii și fotografii și va fi acordat în luna următoare (ex.-premiul lunii martie 2017 va fi acordat în luna aprilie 2017).Câștigătorul concursului va fi anunțat lunar pe pagina de facebook Centrul de Promovare Turistică Iași.Ne dorim ca și elevii din Iași să se comporte ca și când ar fi turiști în Iași, să-și dorească să cunoască cu adevărat orașul, să-i descopere frumusețile și valorile.
În luna ianuarie 2018 vom stabili ”Vizitatorul anului 2017 în Iași” dintre câștigătorii din lunile
martie-decembrie 2017 (pentru că prima lună de desfășurare a concursului a fost martie 2017) și ca urmare obiectivul turistic propus de ”Vizitatorul anului 2017 în Iași” va deveni ”Obiectivul Turistic al anului 2017 în IAȘI”.
Obiectivul turistic al lunii martie 2017 este TURNUL GOLIA.Obiectivul turistic al lunii aprilie 2017 este VILA SONET( Muzeul Mihai Codreanu).
Ne așteptăm să fie un număr cât mai mare de participanți care să viziteze obiectivele turistice din Iași și le dorim succes tuturor ! spune doamna CARMEN CHIORCEA-Director Asociația ”Centrul de Promovare Turistică” Iași

vineri, 17 martie 2017

Vrei să fii ambasador pentru copii?

   Centrul de Educație Incluzivă Căsuța cu Cireșe este un proiect al Asociației Salvați Copiii Iași de peste 11 ani, care se adresează în special unei comunității defavorizate din Iași, zona Şes Bahlui (cartierul Dacia), unde locuiesc aproximativ 100 de familii cu copii, majoritatea fără forme legale. Condiţiile de locuit sunt extrem de dificile: fără căldură, fără apă, canalizare şi electricitate. Abandonul şcolar sau riscul de abandon şcolar sunt obişnuinţe ale comunităţii.


CINE SUNT BENEFICIARII PROIECTULUI:

Copii care provin din familii cu dificultăți financiare majore (condiții precare de locuit, fără electricitate, apă, canalizare); Copii implicați în munca pe stradă (cerșit, prestare diverse munci în piețe, colectat deșeuri); Copii traficați sau cu risc de a fi traficați; Copii care provin din familii în care este prezentă violența de orice tip; Copii cu risc de separare părinți; Copii cu părinții plecați în străinătate; Copii nestimulați educațional, neșcolarizați, cu risc de abandon școlar, cu dificultăți de adaptare școlară;

Asigurarea funcţionalităţii Centrului Căsuța cu Cireșe este esenţială pentru cei 120 de copii, deoarece asigurăm accesul la educație și oferim premisele necesare pentru ruperea cercului vicios al transmiterii abuzului şi abandonului şcolar între generații.

În cadrul centrului, copiii dar și familiile lor beneficiază de servicii diversificate:
 recuperare și monitorizare psiho-socio-educațională; terapie ocupațională; activități educaționale și de recuperare școlară; integrare/ reintegrare școlară; servicii psiho-sociale pentru familie; servicii de asistență socială; servicii de asistență medicală; servicii de consiliere juridică în vederea obținerii drepturilor de care beneficiază prin lege; sprijin material pentru situații de urgență.


CU FIECARE 100 LEI DONAȚI:

6 copii vor beneficia de activități specializate de recuperare școlară;
20 de copii vor primi o gustare în fiecare zi;
20 de copii își vor serba ziua de naștere / lună;
2 familii primesc sprijin în situație de urgență;
2 copii primesc rechizite pentru a merge la școală.

În 2016, Salvaţi Copiii Iași, în calitate de filială a Organizației Salvați Copiii România, va împlini 25 de ani de activitate în beneficiul copiilor.  Lucrăm cu copiii, dar şi cu părinţii și profesioniștii din domeniul social și educațional: armonizarea acestei triade este esenţială pentru educaţia şi bunăstarea copiilor. In cei 25 de ani, Salvati Copiii a inclus în programele sale peste 100.000 de copii, asigurându-ne că protecția copilului nu este încălcată și că drepturile copilului sunt respectate pentru copiii implicați în aceste programe.  Implicăm anual în activitățile cu copiii și în programele desfășurate peste 100 de voluntari și 200 de membri.


În prezent, organizaţia desfăşoară proiecte și asigură servicii în 7 județe din Nord Estul României : Iași, Vaslui, Bacău, Botoșani, Neamț, Suceava și Galați.

marți, 14 martie 2017

Peste 2 zile- Gala Modele Feminine, ediția 2017

   Acum cinci ani a luat naștere Gala Modele Feminine – unul dintre proiectele cele mai de preț ale Cristinei Nichita, fost deputat de Iași. Scopul acestui eveniment este, încă de la prima vedere, unul înălțător și, în același timp, foarte exact: promovarea valorilor şi recunoaşterea meritelor Femeilor devenite repere pentru cei din jur. Anul acesta, povestea continuă cu a cincea ediție care va avea loc joi, 16 Martie, de la ora 18.30, la Palatul Culturii din Iași.
  „Gala Modele Feminine este darul meu pentru femei, este modul meu de a arăta că apreciez nespus femeile care demonstrează că pot deveni modele pentru întreaga societate. Am premiat doamnele şi domnişoarele din imediata noastră apropiere, indiferent de vârstă, de profesie sau de condiţia socială. Ele sunt pentru mine niște comori ale inimii și ale inteligenței, foarte adesea învăluite de o înșelătoare aparență de modestie cotidiană”, este mesajul transmis de Cristina Nichita, inițiatoarea Galei.
  Gala Modele Feminine 2017 nu arată doar implicarea în comunitatea Iașiului, ci și continuitate în valorizarea femeii. Vor fi premiate doamnele și domnișoarele care au avut  rezultate deosebite la categoriile: Mamă, Sănătate, Educație, Antreprenoriat, Seniorat, Jurnalism, Artă/Cultură, Implicare socială, Forță Spirituală și Premiul pentru întreaga activitate. Ca și la edițiile anterioare, va fi acordat și Premiul de Excelență – Ambasadoarea Iașiului.


sâmbătă, 11 martie 2017

Despre Tenebres


Am aflat ceva interesant si am spus ca cel mai bine e sa scriu people blog. E despre o trupa noua.
Tenebres a luat naştere în iarna lui 2015 din cenuşa a trei trupe. Îmbrăcat în armonii aspre de chitară, tobe agresive, duete, growluri şi ţipăte tăioase, sunetul trupei Tenebres poate fi clasificat drept black metal la prima vedere, însă melodica clapelor, adaugă un ton gotic, în timp ce violoncelul luminează dar şi întunecă întreaga atmosferă spune Diana Mertic.
Pagină oficială de FB: https://www.facebook.com/TenebresOfficial

Activitate:

Tenebres au susţinut concerte în Iaşi bucurându-se de un numar mare de spectatori începând chiar cu primul concert, fapt ce i-a propulsat înspre Bucureşti în cadrul semifinalei OSTRING, după care au cântat ca şi cap de afiş în cadrul “Artists of the Dark” susţinut în Sofia.
Tenebres au cântat şi în deschidere la lansarea de album a trupei veterane de black metal Akral Necrosis în Bucureşti (Quantic Club).
O parte din trupele cu care am avut ocazia să cântam: (SeroNegative (RO), Invader (RO), Esperoza (MD), Temple Of Evil (CY), MosqueWitch (BG), Eternal Fire (RO), Akral Necrosis (RO), Exotist (MK) etc.)


Componenţa:

Demetrius Daine – Lead Vocals

Rudolf – Drums & Percussions

Daiana – Cello

Dorian Black – Backing Vocals ,Guitar

Mihail – Backing Vocals ,Bass & Keyboards


DETALII DESPRE VIDEOCLIP-UL PIESEI “PAIN ETERNAL”


În ceea ce priveşte videoclipul piesei “Pain Eternal”, acesta a fost regizat de Razvan M. Lupaşcu (Allyas Dweller). În acest proiect s-a creat o lume, nişte personaje, o tematică. Cu toţii am avut o viziune de a crea o lume pentru a interpreta ideea de bază a albumului. Regizorului i-a fost uşor sa creeze o viziune, deoarece ascultând piesa “Pain Eternal”, ideile i-au venit de la sine, tocmai din pricina faptului că versurile l-au ajutat să pună cap la cap toate detaliile (Erosul, drama personajului principal etc.) şi mesajul ce vrem să îl transmitem. Regizorul a vrut să evidenţieze estetica urâtului, a macabrului, în dualitate cu decepţia frumosului.


CE PREGĂTESC PE VIITOR


Vor avea un turneu cu scopul de a promova primul lot album care va fi terminat, speră, pe la mijlocul lui Martie, în oraşele mari din România si din Bulgaria. Albumul ce poartă acelaşi titlu ca şi piesa din videoclip, “Pain Eternal”, va avea parte de o lansare cu cvartet format din oboi, vioară, violă şi violoncel, dar acompaniat deasemenea şi de un cor mixt însă, doar într-un singur oraş la alegere din ţară vor susţine un concert în această formulă amplă. În funcţie de reacţia publicului, vor decide o continuare a acestei formule. Deasemenea au multe idei ramase de videoclip, pe care le vor pune în practică în acest an.

Le tinem pumnii strinsi si le uram mult succes.

joi, 9 martie 2017

Mai sunt cîteva zile pînă se dă startul celei de a doua ediții a campaniei “Zâmbet în Dar”

Începutul de primăvară dă startul celei de a doua ediții a campaniei “Zâmbet în Dar” organizată de Salvați Copiii Iași. Activități sportive, spectacole de muzică și dans și concursuri antrenante vor oferi și anul acesta comunității ieșene prilej de mișcare, bună dispoziție și generozitate pentru o cauză bună: peste 100 de copii care trăiesc în condiții de sărăcie extremă au nevoie de sprijin pentru a merge în continuare la școală.
Campania începe cu energie și optimism pe 18 martie 2017 când voluntarii Salvați Copiii vor fi prezenți în cartierele ieșene în cadrul evenimentului „Ascultă-ne povestea și fii Dăruitor de zâmbete pentru copii”.

Este o acțiune care se va desfășura în perioada martie – septembrie 2017, perioadă în care voluntarii vor ajunge în fiecare lună în mijlocul comunității cu informații despre proiectele organizației, lansând invitația către cei interesați de a ajuta prin donații copiii incluși în programele Salvați Copiii Iași. Pentru copiii și tinerii pasionații de ciclism, Salvați Copiii Iași pregătește “Concursul de Biciclete Zâmbărețe” lansat cu mare succes anul trecut în cadrul primei ediții a campaniei. Organizat pe 5 categorii de vârstă: 4-6 ani, grupa exclusiv pentru roți ajutătoare, 7-9 ani, 10- 12 ani, 13-14 ani și 15-18 ani, concursul are scopul de a încuraja mișcarea în aer liber, spiritul de competiție și generozitatea.
Și pentru că alături de cei dragi, zâmbetele și bucuria se regăsesc zi de zi, Salvați Copiii Iași vă invită în luna iunie la „Sărbătoarea zâmbetelor în familie”, un eveniment dedicat întregii familii cu ateliere creative, ateliere de pictură, standuri cu dulciuri și alte produse alimentare și mascote jucăușe. Toamna va veni anul acesta la Iași în pași de dans, cu unul dintre cele mai îndrăgite evenimente ale campaniei “Zâmbet în Dar” - spectacolul “Piruete pentru zâmbete”.
Grația și ritmul își vor da întâlnire pentru a sărbători frumusețea, talentul și bunătatea. Și pentru că buna dispoziție este molipsitoare, campania vă așteaptă cu multe alte evenimente surpriză care se vor încheia pe data de 22 noiembrie 2017 cu o gală caritabilă organizată la Grand Hotel Traian.

Fondurile colectate în cadrul campaniei sunt folosite pentru a sprijini peste 100 de copii din regiunea de Nord-Est a României cu resurse de primă necesitate (încălțăminte, îmbrăcăminte, o masă caldă, rechizite), precum și cu servicii adecvate de asistență socială, educațională și psihoterapeutică.   

marți, 7 martie 2017

„O floare pentru o viaţă”

Cu ocazia zilei de 8 martie, Centrul Diecezan Caritas Iaşi, prin programul Centrul de Resurse pentru Copii şi Tineret „Don Bosco” derulează în maternitatile Elena Doamnă şi „Cuza Voda” din Iaşi, acţiunea „O floare pentru o viaţă”. În fiecare locaţie, un grup de 15 copii, însoţiţi de adulţi, „înarmaţi” cu  flori si martisoare , vor oferi ganduri frumoase gravidelor si proaspetelor mămici făcându-le astfel o surpriză plăcută.

Acţiunea a devenit o tradiţie pentru proiectul nostru, fiind al 15-lea an în care se desfăşoară şi are scopul de a sensibiliza copiii beneficiari ai proiectului şi mamele internate în maternitate în această perioadă, asupra importanţei actului de „a da viaţă”, dar şi de a preţui persoanele de o vârstă mai înaintată de lângă noi. De asemenea, copiii vor mulţumi cu această ocazie, femeilor din maternităţi, pentru că nu au optat pentru avort ci pentru a păstra copilul.

Centrul de Resurse pentru Copii şi Tineret „Don Bosco” oferă o formă alternativă de educaţie, prin care copii din familii foarte sărace, care nu au acasă condiţiile necesare pentru a învăţa, sunt ajutaţi să ţină pasul cu şcoala şi să obţină rezultate mai bune; dobândesc o mai mare încredere în forţele proprii, în capacitatea lor de a învăţa şi să dobândească abilitatea de a comunica deschis, mai ales în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă. În plus prin ajutorul material pe care îl oferim, reuşim să facilităm accesul lor la educaţie.

Prin activităţile desfăşurate în cadrul centrului urmărim diminuarea numărul copiilor cu risc de abandon şcolar din grupul ţintă vizat, iar beneficiarii direcţi ai proiectului formează un grup de influenţă pozitivă asupra celorlalţi colegi de clasă sau din şcoală.

vineri, 3 martie 2017

Denis Ivanov și Lea Yoanna Adam vor reveni la Iași

Pe 27 mai  va fi recital extraordinar la Biblioteca BCU din Iași, cu "Émotion Piano Duo "compus de Denis Ivanov  (Rusia ) și Lea Yoanna Adam.
Vor mai fi concerte cu Orchestra la Bacău pe 25 mai,  Dénis cântă Beethoven 5 Concertul Imperial, și  doamna Lea Yoanna Adam pe 1 iunie la Bacău. Aceasta va  mai cînta Concertul Warchovian " de Richard Addinsell, iar tot pe 1 iunie Dénis cinta Imperialul la Pitești. Pe 3 iunie cei doi vor avea recital extraordinar cu ''ÉMOTION Piano Duo "la Centrul cultural rus din București , cu muzica de compozitori francezi și ruși.



"ÉMOTION PIANO DUO " duetul pianistic format în 2009,  este rezultatul osmozei a doi artiști de talie internațională : Lea-Yoanna ADAM, pianista franceză de origine română,  și Dénis Ivanov, pianist rus, care incarneaza..  ."talentul profund, într-o vibranta și emoționantă  interpretare artistică, dincolo de virtuozitate. ..".



 Cei doi pianiști, renumiți pe scenele din :Germania, Austria, Italia, Franța, Luxemburg, Japonia și U.S.A., formează un duet de o " rară complicitate muzicală și interpretativa,  care subliniază sensibilitatea autentica cu care își apropriaza repertoriu pianistic la 4 mâini,  cu un program mereu  inedit și original,  în care își găsesc locul și transcriptii proprii făcute de cei doi pianiști, care atrag atenția criticilor și provoacă entuziasmul publicului, în concertele lor"........extract din Ouest France 2015 și Germania gazet. 

Concursul interdisciplinar matematică-fizică-științe „Henri Coandă”

Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași organizează, în data de 4 martie 2017, Concursul interdisciplinar matematică-fizică-științe „Henri Coandă” (lucrare scrisă individuală) și Nova-concursul „Henri Coandă” (postere - concurs pe echipe), adresat elevilor claselor IV-VIII spun reprezentanții ISJ Iași. 
Concursul, cuprins în Calendarul Societății de Științe Matematice din România și în Calendarul Activităților Educative Regionale 2017, aflat la a VIII-a ediție, are ca obiectiv general stimularea potențialului creativ al elevilor prin organizarea unor probe interdisciplinare individuale şi în echipă.
Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului „Performanța în universul științelor – perspectivă interdisciplinară”, iar la ediția din acest an și-au anunțat participarea, la secțiunea Lucrare scrisă individuală, peste 400 de elevi din județul Iași și din Republica Moldova (Liceul de Creativitate şi Inventică ,,Prometeu-Prim”, Școala Primară de Creativitate şi Inventică ,,Prometeu-Junior”, Centrul Municipal de Excelenţă din cadrul Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport – Chişinău). La secțiunea Postere, participă cu lucrări peste 70 echipe de elevi din județele Arad, Argeș, Botoșani, Buzău și Iași adaugă reprezentanții ISJ Iași. 
Competiţia a fost concepută cu scopul de a le insufla elevilor pasiunea pentru disciplinele din aria curriculară „Matematică şi Ştiinţe ale naturii” şi a-i motiva pentru studiul aplicativ al acestora.

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 5 martie 2017, ora 10, în sala de sport a Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu” spun reprezentanții ISJ Iași. 

miercuri, 1 martie 2017

Campionatul National de Dans Sportiv 2017 “Carpathian”


      Dupa un an 2016 cu rezultate exceptionale, nu mai putin de trei titluri de campioni mondiali, dansatorii sportivi romani sunt la cateva zile de primul examen major intern al anului: Campionatul National de Dans Sportiv pe Sectiuni 2017 “Carpathian” , care se va disputa la sfarsitul acestei saptamani la Sala Polivalenta din Iasi.
    In organizarea clubului bucurestean Pro Swing, in colaborare cu cluburile de dans sportiv iesene Dance Energy, Imperial si Reflex, sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv, sub patronajul Guvernului Romaniei si a Ministerului Tineretului si Sportului, editia 2017 a Campionatului National de Dans Sportiv 2017 “Carpathian” va cuprinde mai multe etape.
      Daca ziua de vineri, 3 martie, va fi dedicata competitiilor ce se adreseaza fetelor solo, sportivilor de la categoriile „debutanti” si „precompetitional” precum si concursurilor pe clase valorice, sambata si duminica (4 si 5 martie) cei mai valorosi dansatori sportivi se vor „lupta” pentru titlurile de „campion national”. Acestia vor concura pe categorii de varsta: 6-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, 14-15 ani, 16-18 
ani, 19-34 ani, Seniori I (35-44 ani), Seniori II (45-55 ani) la cele doua sectiuni standard si latino-americane. Totodata divizia ,,Profesionisti” isi va desemna campionul la sectiunea dansurilor latino-americane.
    Campionatul National de Dans Sportiv 2017 va fi jurizat exclusiv de arbitrii straini cu renume din cadrul WDSF (World Dance Sport Federation). Echipa de arbitrii  va fi formata din unii dintre cei mai titrati specialisti din Anglia, Rusia, Germania, Italia, Polonia, Lituania, Ucraina, Bulgaria, Croatia, Ungaria, Franta, Norvegia, Cehia , 
Spania, Macedonia, Olanda si Serbia.
     Publicul spectator va avea ocazia sa vada o competie intr-un decor deosebit, plina de culoare si dans de cea mai buna calitate, protogonistii fiind multi sportivi de talie internationala cu rezultate 
deosebite la nivel mondial.
    ( Comunicat de presa)

luni, 27 februarie 2017

O nouă bibliotecă de cartier își deschide porțile pentru public

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”  informează că începând cu 1 martie 2017, o nouă bibliotecă de cartier își deschide porțile pentru public: Filiala „Ion Creangă”, situată la Casa de Cultură a Sindicatelor (Bd. Socola, nr. 34, etaj).

Festivitatea de inaugurare va avea loc miercuri, 1 martie 2017, ora 11.00 și va fi completată de lansarea volumului Din curtea lui Nică în marea curte a lumii, coordonat de prof. univ. dr. Constantin Dram (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași).
Filiala „Ion Creangă” este a șasea ca număr și a doua deschisă în ultimii doi ani, fiind constituită în urma preluării patrimoniului bibliotecii Casei de Cultură a Sindicatelor, completat cu un bogat fond de actualitate. Recuperăm astfel, pentru cultura scrisă, un spațiu tradițional de bibliotecă, de care sunt legate amintirile multor ieșeni. Sperăm ca din strădania noastră să se nască o oază de cultură și de educație pentru numerosul public tânăr care locuiește în zonă sau o tranzitează în drum spre școală.
Cu o suprafață utilă de peste 300 mp, noua filială oferă spre împrumut sau consultare aproximativ 38.000 de volume din toate domeniile, ziare și reviste, acces la o mediatecă cu peste 1000 de filme în format DVD & Blu-ray și conexiune gratuită la internet prin rețeaua wi-fi. De asemenea, un spațiu generos a fost amenajat pentru desfășurarea cultural-educative.
                   (Comunicat de presă)

vineri, 24 februarie 2017

Gală de Box dedicată copiilor cu sindromul Down

Clubul Gimbox din Iaşi va organiza, pe 1 martie, de la ora 18, la Sala Polivalentă, o Gală de Box dedicată copiilor cu sindromul Down. Evenimentul, intitulat„Facem Sindromul Knock Down”, are scop caritabil şi îşi propune o strângere de fonduri pentru familiile care nu-şi permit terapii pentru copiii lor. Iniţiativa aparţine Clubului GimBox, reprezentat de IulianBotez, iar partener este Asociaţia „La Timp”, coordonată de Dragoş Ilici, tatăl unei fetiţe cu sindrom Down.  

În România nu există niciun ghid de bune practici pentru copii cu sindrom Down, nu există terapeuţi specializaţi pe această problematică. Familiile lor primesc câteva scutiri de taxe din partea statului, iar unii dintre copii intră cu greu în învăţământul de masă, după un şir lung de certificări şi testări. Spre comparaţie, în ţările nordice sistemul este foarte bine pus la punct pentru copiii cu sindromul Down, terapiile se aplică de timpuriu, iar rezultatele se văd. Însă nu toţi micuţii au o astfel de şansă şi nu toţi părinţii ştiu cum să procedeze. Pentru a le venit în ajutor, Dragoş Ilici, alături de alţi parteneri, a înfiinţat Asociaţia „La timp”, care îşi propune să ofere intervenţie timpurie copiilor cu sindromul Down.„Când spun timpurie mă refer la intervalul 0-3 ani, când este imperios necesar să se lucreze cu copilaşii”, a punctat Dragoş Ilici. Pentru a veni în ajutorul familiilor cu venituri reduse, ieşeanul a acceptat propunerea Clubului Gimbox, care va organiza pe 1 martie o gală intitulată „Facem Sindromul Knock Down”. „Termenul de Knock Down chiar există în box – în momentul în care un sportiv o încasează în ring şi mai are o şansă nimeni nu trebuie să-l atingă şi trebuie lăsat să-şi revină. Prin antiteză, cu cât sunt mai mulţi oameni în jurul unui copil cu Sindromul Down, cu atât şansele lui de a-şi reveni şi a deveni un om normal sunt mai mari”, a explicat Dragoş Ilici.
Cu ajutorul unor ONG-uri şi al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, a identificat 10 cazuri, majoritatea din mediul rural, care după gala de box vor fi ajutate.
Cei ce doresc să vină în ajutorul acestor copii sunt aşteptaţi la evenimentul sportiv din 1 martie, de la Sala Polivalentă.
Detalii se pot obţine de la Dragoş Ilici, tel :0729990923 sau Iulian Botez tel : 0748425412
( Comunicat 

miercuri, 22 februarie 2017

Prima grupa de învățământ fără frecvență - nivel primar, înființată în municipiul Iași

      Din luna ianuarie Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi cu suportul companiei DB SCHENKER în România susține funcționarea primei grupe de învățământ fără frecvență - nivel primar, înființată în municipiul Iași în cadrul Școlii gimnaziale ”Al. Vlahuță”.
      Proiectul Educația – șansa copiilor aflați în dificultate contribuie la realizarea unui obiectiv major pentru Asociația Salvați Copiii, cel de a reduce abandonul școlar în rândul
copiilor aflați în dificultate din două comunități defavorizate din Iași, zona Șes Bahlui - cartier Dacia și zona căminelor Cantemir.
În cadrul proiectului sunt oferite servicii de recuperare psiho-socio-educațională care facilitează integrarea/reintegrarea școlară a 15 copii care au depășit vârsta de școlarizare cu 3 ani și nu mai pot frecventa învățământul de masă.
     Totodată, se oferă acestor beneficiari un sprijin material necesar pentru a se prezenta la școală, constând în haine, rechizite, alimente, medicamente etc.. Activitățile derulate vor
asigura copiilor un mediu propice pentru recuperare și dezvoltare, pentru construirea unor norme de relaţionare, dar și pentru însuşirea unor abilităţi necesare integrării lor sociale.
      DB SCHENKER este furnizorul de logistică şi transport numărul 1 din România, iar prin programul de responsabilitate socială ce finanțează proiectul Educația – șansa copiilor aflați în dificultate, se încurajează acțiunile care au rolul de a îmbunătății calitatea vieții pentru persoanele defavorizate și se oferă suport
instituțiilor și organizațiilor care practică astfel de inițiative.

marți, 21 februarie 2017

O licitație caritabilă la Colegiul Emil Racoviță din Iași

Prin Fundația Leris, Colegiul Național „Emil Racoviță” s-a înscris cu un proiect în campania de strângere de fonduri CROS PENTRU ȘCOLI organizată de Fundația Comunitară Iași. Această campanie este gândită ca un mijloc de a stimula conceperea unor proiecte prin care școlile, ONG-urile sau diferite grupuri de inițiativă să identifice și să aplice soluții care pot contribui la îmbunătățirea mediului școlar.
 Intitulat Voci la unison, proiectul Colegiului Racoviță are ca scop modernizarea tehnică a sălii de festivități, prin dotarea acesteia cu o stație profesională de sonorizare. Cu acest scop, până pe 7 aprilie 2017 se va desfășura o campanie de strângere de fonduri, prin diferite activități cultural-artistice, sportive și de dezvoltare personală la care va participa întreaga comunitate „Racoviță”: elevi, profesori, părinți, foști absolvenți.
Una dintre aceste activități este licitația caritabilă Fii tu cel care dă tonul!, care va avea locmarți, 21 februarie 2017, la ora 17:30, în sala de festivități a Colegiului „Emil Racoviță”. Evenimentul este organizat cu sprijinul Asociației Culturale pentru Educație Patrimonială (A.C.E.P.) Iași și se va desfășura în cadrul și în atmosfera specifice unei licitații, fiind coordonat de artistul plastic Ileana Ștefănescu, vicepreședinte al A.C.E.P. și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Obiectele puse în vânzare reprezintă produse artistice ale elevilor școlii (desene, picturi, grafică, fotografii) sau obiecte de artă donate de părinți și de profesori. Licitația propriu-zisă va fi pregătită de o ședință de evaluare a lucrărilor (vineri, 17 februarie) și de expunerea cu titlulLucrarea de artă – de la creație la investiție, despre valoarea și evaluarea unei opere de artă (luni, 20 februarie), realizată de artistul plastic Ileana Ștefănescu, din București.
( Comunicat de presa ISJ Iasi)